ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 28 жовтня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 28 жовтня очікується підвищення провідних індексів. Оптимізм інвесторів міцнішає напередодні засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС 29-30 жовтня 2013 р. та заяви Федеральної резервної системи (ФРС) США з приводу програми "кількісного пом'якшення" (QE3).

Інвестори дивляться в майбутнє досить упевнено: беручи до уваги недавню загрозу дефолту країни, "шатдаун", а також не самі сильні макроекономічні дані, опубліковані останнім часом, гравці схиляються до думки, що ФРС США не піде на скорочення програми "кількісного пом'якшення", і реалізація стимулюючих заходів продовжиться. Деякі аналітики відзначають, що ФРС зробить перші кроки в даному напрямку не раніше, ніж в 2014 р.

Раніше інвестори очікували, що стимулюючі заходи скоротять ще минулого місяця, проте ФРС, як виявилося, для прийняття такого рішення було потрібно більше доказів, що свідчать про відновлення економіки США та її зростанні.

Увагу інвесторів, як завжди, приверне і корпоративна звітність компаній. Так, сьогодні гравці з нетерпінням чекають публікації звіту високотехнологічної компанії Apple, яка відбудеться вже після офіційного закриття торгової сесії. Аналітики очікують, що прибуток компанії знизиться в порівнянні з показником річної давності, в той час як продажі продемонструють деяке зростання. Котирування Apple в ході pre-market торгів піднялися на 0,8%.

На цьому тижні результати своєї квартальної діяльності також опублікують оператори соціальних мереж Twitter і Facebook. Аналітики налаштовані оптимістично і очікують від Facebook зростання прибутку. Котирування LinkedIn завершили попередні торги зниженням на 1%, а ринкова капіталізація Facebook вході pre-market торгів нинішнього дня виросла на 0,5%.

Автомобілебудівна корпорація General Motors оприлюднить свій звіт за III квартал 30 жовтня. Очікування інвесторів також досить високі, що частково пов'язане з публікацією звітності конкуруючої компанії Ford, яка минулого тижня відзвітувала про виручку за III квартал склав 36 млрд дол. і операційного прибутку на акцію в розмірі 0,45 дол. Результат перевершив прогнози: аналітики очікували, що прибуток на акцію (EPS) складе 0,37 дол. при виручці в 34,18 млрд дол. Котирування General Motors вході pre-market торгів піднялися на 0,7%, а конкуруючої Ford - на 0,5%.

31 жовтня відзвітує оператор мережі кав'ярень Starbucks. Також на цьому тижні свої звіти опублікують телекомунікаційна компанія Sprint і американська нафтова компанія ExxonMobil.

Станом на 14:13 за київським часом 28 жовтня ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 45,00 пункту (+0,29%), на індекс S&P - ростуть на 2,40 пункту (+0,14%), на індекс Nasdaq підвищуються на 9,75 пункту (+0,29%).