ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 28 лютого очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 28 лютого очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 28 лютого очікується зниження провідних індексів. Інвестори очікують один з найголовніших доповідей тижні - дані по ВВП США за IV квартал 2013 р.

Це друга оцінка ВВП США за звітний період. Попередня була опублікована 30 січня 2014 р. Згідно до неї, валовий внутрішній продукт США в IV кварталі 2013 р. порівняно з попереднім кварталом виріс на 3,2% в перерахунку на річні темпи, що збіглося з очікуваннями експертів. Спираючись на попередні дані по ВВП США, можна говорити про те, що в останній чверті минулого року зростання сповільнилося в порівнянні з III кварталом (+4,1%). Тим не менш, фахівці схиляються до того, що зростання все одно виявився досить швидким, щоб виправдати поступове згортання стимулюючої програми Федеральної резервної системи (ФРС). Аналітики Bloomberg, очікують, що динаміка ВВП за жовтень-грудень буде переглянута в бік зниження і показник зросте лише на 2,5%.

Крім того, Reuters і Мічиганського університету оприлюднюють останні дані по індексу споживчої довіри за лютий. Як очікують аналітики, показник складе 81,3 пункту.

У секторі корпоративних новин інвесторам буде представлений звіт компанії 3D Systems, що працює у сфері споживчої і промислової 3D друку. Прогнозований аналітиками Thomson Reuters прибуток за IV квартал 2013 р. на акцію складе 0,20 дол., що трохи нижче попереднього показника на 0,26 дол. на акцію. Виручка очікується на рівні 154,9 млрд дол., що на 52% вище аналогічного показника минулого року.

Котирування рітейлера Best Buy демонструють деяке підвищення на тлі квартальної звітності, опублікованій раніше. Вона свідчила про те, що за звітний період компанія змогла домогтися прибутку проти збитків, зафіксованих раніше.

Напередодні настрій інвесторів неабияк підняло виступ глави Федрезерву США Джанет Йеллен перед банківським комітетом сенату з піврічним звітом щодо монетарної політики. Серед ряду питань Йеллен торкнулася і скорочення програми кількісного пом'якшення QE3. Вона зазначила, що ФРС продовжить скорочення стимулюючих заходів, розпочате ще попереднім главою Федрезерву Бен Бернанке, і може повністю згорнути програму QE3 вже восени 2014 р.

Станом на 13:50 за київським часом 28 лютого 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 17,00 пункту (-0,10%), на індекс S&P - падають на 3,00 пункту (-0,16%), а на індекс Nasdaq - на 6,50 пункту (-0,18%).