ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 27 січня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 27 січня 2012 р. очікується незначне підвищення провідних індексів. Інвестори чекають чергової порції корпоративних звітів і результатів переговорів щодо участі приватного сектору в програмі реструктуризації боргів Греції. Крім того, до відкриття торгової сесії вийдуть попередні дані від Міністерства торгівлі США по динаміці ВВП країни в IV кварталі 2011 р., які зроблять значний вплив на хід сесії. Аналітики чекають, що ВВП США в IV кварталі 2011 р. виросте на 3,1% в реальному виразі.
Сьогодні очікуються звіти таких компаній, як Altria Group (американський холдинг, що володіє найбільшою в США тютюновою компанією Philip Morris), Chevron (нафтовидобувна компанія), Ford Motor (автомобілебудівний гігант) і Procter&Gamble (виробник побутової хімії і товарів гігієни).
Макроекономічні дані можуть вчинити помітний вплив на фінансовий сектор США з такими кредитними організаціями, як Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs та ін.
При цьому зовнішній фон не дає сьогодні чіткої картини: японські біржі завершилися незначним пониженням індексу Nikkei, європейські біржі відкрилися в "мінусі", але до середини дня частина індексів повернулася на позитивну територію. Втім, європейські біржі характеризуються бічним трендом в останній торговий день цього тижня.
Станом на 13:26 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones піднялися на 32,00 пункту (+0,25%), на індекс S&Р - на 3,80 пункту (+0,29%), на індекс Nasdaq - на 9,75 пункту (+0,40%).