ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 26 жовтня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів перед самітом ЄС

На відкритті фондових торгів в США 26 жовтня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів напередодні повторного саміту лідерів країн зони євро, який відбудеться пізніше сьогодні в Брюсселі і буде присвячений програмі виходу з боргової кризи в єврозоні. До цих пір залишається невирішеним ряд питань, включаючи обсяг списань по державних облігаціях Греції і аспекти, пов'язані з Європейським фондом фінансової стабільності. На зустрічі будуть присутні лідери найбільших економік Європи (канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі), а також інші європейські політики, які постараються виробити конкретний план дій з подолання проблем.
На фондовий ринок продовжать робити вплив корпоративні новини. Зокрема, сьогодні гравців фондового ринку будуть цікавити звіти автомобільного гіганта Ford, нафтовидобувної ConocoPhillips, оборонного концерну Lockheed Martin і авіабудівного Boeing. Раніше сьогодні довгоочікуваний авіалайнер компанії Boeing 787 Dreamliner здійснив перший комерційний політ.
Крім того, протягом сесії та до її початку будуть опубліковані макроекономічні новини. Так, Міністерство торгівлі США повідомить про обсяг замовлень на товари тривалого користування у вересні 2011 р. (аналітики прогнозують зростання показника на 0,9%), а також про обсяг продажів нових будинків (також за вересень). Пізніше вийдуть дані Міненергетики США, які можуть вплинути на котирування компаній енергетичного сектора, включаючи ExxonMobil і Chevron.
Оптимізму на відкритті торгів буде сприяти сприятливий зовнішній фон: біржі Європи відкрилися в "плюсі", азіатські ринки закрилися різноспрямованим рухом провідних індексів.
Станом на 14:23 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 56,0 пункту (+0,48%), на індекс S&P - на 6,60 пункту (+0,54%), на індекс Nasdaq - на 15,25 пункту (+0,66%).