ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 24 жовтня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 24 жовтня 2013 р. очікується підвищення провідних індексів. Увага інвесторів буде прикута як до нових макроекономічними даними з США, так і до корпоративної звітності американських компаній, однак ключовим фактором, що задає тон торгам, залишаються макроекономічні новини з Китаю.

Так, індекс PMI у виробничому секторі КНР за жовтень 2013 р., за попередніми даними, зріс, досягнувши позначки в 50,9 пункту. Результат перевершив прогноз, згідно з яким показник повинен був скласти 50,5 пункту. Відзначимо, що значення індексу стало найвищим за сім місяців.

Сьогодні гравці чекають публікації останніх даних по ринку праці США, а саме доповіді Міністерства праці країни, яке повідомить про кількість первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття в США за тиждень, що завершився 18 жовтня. Аналітики очікують, що показник складе 340 тис., в той час як тижнем раніше він досяг позначки в 358 тис. вимог.

Також будуть опубліковані дані з продажів нових будинків у США за вересень 2013 р. Згідно з прогнозом, показник повинен досягти позначки в 420 тис. одиниць, що лише трохи нижче показника обсягу продажів за попередній місяць (421 тис.).

Тим часом повним ходом триває сезон корпоративної звітності. Сьогодні з результатами своєї фінансової діяльності гравців ознайомлять, зокрема, американська автомобілебудівна компанія Ford, високотехнологічна Microsoft, а також компанія-продавець товарів і послуг через інтернет Amazon.

Ford опублікує свій звіт до офіційного відкриття торгів. Аналітики Reuters вважають, що прибуток на акцію автовиробника складе 0,37 дол. Напередодні звітності і до офіційного старту торгового дня котирування компанії піднялися на 0,5%.

Microsoft і Amazon відзвітують пізніше. Аналітики очікують, що прибуток на акцію Microsoft складе 0,54 цента, що трохи вище показника за III квартал роком раніше у розмірі 0,53 дол./акція. Котирування Microsoft завершили попередні торги зниженням більш ніж на 2%, а акції Amazon до офіційного відкриття нинішніх торгів додали в ціні 0,4%.

Попередня торгова сесія в США від 23 жовтня 2013 р. закрилися зниженням індексів в середньому на 0,5%, причиною чого стали неоднозначні результати корпоративної звітності.

Станом на 13:19 за київським часом 24 жовтня 2013 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 56,00 пункту (+0,36%), на індекс S&P ростуть на 4,80 пункту (+0,28%), на індекс Nasdaq - на 10,00 пункту (+0,30%).