ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 22 липня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 22 липня 2013 р. очікується підвищення провідних індексів після того, як попередню торговельну сесію біржові індикатори завершили переважно на негативній території: в "плюсі" за підсумками сесії 19 липня виявився лише індекс "широкого ринку" S&P, який завершив зростанням вже четвертий тиждень поспіль. Підвищенню індексу сприяли квартальні результати багатопрофільного промислового гіганта General Electric і виробника побутової електроніки Whirlpool, які перевершили прогнози експертів.

Водночас інвестори були сильно розчаровані результатами Google і Microsoft, що чинило тиск на індекси Dow і Nasdaq. Обидві звітності, оприлюднені після завершення попередніх торгів, розчарували інвесторів, відправивши котирування компаній в упевнений мінус.

Корпоративні новини продовжать чинити помітний вплив на фондовий ринок і сьогодні: трейдери будуть чекати звітів нафтосервісної Halliburton, мережі закусочних McDonald's, і виробника побутової хімії Kimberly-Clark.

Національна асоціація ріелторів США повідомить про обсяг продажів будинків на вторинному ринку житла в червні 2013 р. Аналітики прогнозують значення цього показника на рівні 5,27 млн будинків.

У центрі уваги інвесторів опиниться високотехнологічний сектор, великі представники якого звітують на цьому тижні. У їх числі Apple, Facebook. Amazon.

Фондовий ринок буде стежити і за ситуацією в Детройті. За останніми даними, суддя округу Інгам Розмарі Акуілайна наказала губернатору штату Мічіган Ріку Снайдеру відкликати заяву про банкрутство м. Детройті на підставі того, що банкрутство порушить права пенсіонерів. За словами експертів, рішення окружного судді, як передбачається, не матиме впливу на процес банкрутства, оскільки в американській судовій практиці заяви про банкрутство мають пріоритет перед будь-якими іншими цивільними позовами при розгляді в суді.

Станом на 13:55 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 16,00 пункту (+0,10%), на індекс S&P - на 1,50 пункту (+0,09%), на індекс Nasdaq - на 7,5 пункту (+0,25%).