ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 22 серпня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 22 серпня очікується зростання провідних індексів. Незважаючи на невдалий для ринків акцій тиждень, що завершився 19 серпня 2011 р., інвестори з оптимізмом чекають відкриття сьогоднішньої сесії.
Нагадаємо, попередній торговий день завершився зниженням провідних індексів на вкрай негативному зовнішньому фоні - опублікованій до цього невтішної макроекономічної статистки, яка не змогла розвіяти побоювання інвесторів щодо перспектив зростання американської економіки. Аналітики Morgan Stanley скоротили прогноз по зростанню світового ВВП в 2011 р. до 3,9%, а в 2012 р. - до 3,8% (раніше очікувалося зростання на 4,5% і 4,2% відповідно). Як причину для погіршення прогнозу банк назвав проблеми в США і Європі, які "небезпечно наблизилися до рецесії".
Сьогодні ж на тлі відсутності важливих новин як статистичних, так і пов'язаних з фінансовою звітністю, ключовим фактором, що впливає на настрій біржових гравців, стане виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який очікується 26 серпня ц.р. За словами аналітиків, в ході конференції він висловить свою думку щодо розвитку американської економіки, а також повідомить про заходи, які ФРС має намір прийняти найближчим часом.
На цьому тлі інтерес інвесторів буде зосереджено в першу чергу навколо фінансового сектора. Зокрема, вгору можуть піти котирування Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo та інших установ цієї галузі.
Активність очікується і серед сировинних компаній. Ціни на золото піднялися, що сприятливо позначиться на котируваннях таких компаній, як Barrick Gold і Newmont Mining. Тим часом щодо нафти ситуація більш суперечлива. Американські ф'ючерси Light Sweet трохи підросли в ціні, у той час як британські Brent, навпаки, істотно подешевшали на тлі повідомлень про те, що Лівія, можливо, відновить виробництво "чорного золота". Нагадаємо, в лівійській столиці Тріполі йдуть бої, які незабаром, як вважають міжнародні лідери, можуть завершитися перемогою опозиції.
Станом на 14:20 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 58,00 пункту (+0,54%), на індекс S&P - на 9,70 пункту (+0,86%), на індекс Nasdaq - на 24,00 пунктів (+1,18%).