ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 21 жовтня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 21 жовтня очікується помірне підвищення провідних індексів в межах 0,2%. Це помітно менше зростання, ніж за підсумками попередньої торгової сесії, однак з початком нового тижня інвестори мають набагато менше приводів для песимізму, ніж навіть після вирішення бюджетної та боргової криз.

Угода між республіканцями і демократами, яка припинила "шатдаун" держапарату США і відсунула загрозу дефолту, підштовхнула індекси на біржі Нью-Йорка до нових рекордів. За підсумками торгової сесії 18 жовтня індекс S&P 500 досяг максимального значення за всю свою історію (з березня 1957 р.), а індекс Nasdaq - з 2000 р. Очікується, що це зростання продовжиться на тлі приготувань до чергового засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США.

На попередньому засіданні FOMC було прийнято рішення відкласти урізання стимулюючої програми "кількісного пом'якшення" на невизначений термін, хоча інвестори та експерти очікували цього скорочення. Очевидно, що тепер перед кожною наступною зустріччю FOMC аналітики будуть порівнювати шанси можливого скорочення програми за підсумками даного конкретного засідання. Наступна нарада відбудеться 29-30 жовтня 2013 р., однак багато експертів і навіть чиновники ФРС впевнені в тому, що зараз стимулююча програма переглянута не буде. Причина того - недостатня стабілізація американської економіки, додатковий якої шкоди завдав "шатдаун" держапарату. Такі заяви підвищують оптимізм трейдерів на біржах по всьому світу, зокрема в США.

Основна маса важливих новин очікується у вівторок 22 жовтня 2013 р. Це звіт по зайнятості населення, відкладений через "шатдаун", презентація компанією Apple нової моделі планшетного комп'ютера iPad, а також квартальні звіти великих корпорацій.

Якщо говорити виключно про 21 жовтня, сьогодні свої звіти за III квартал 2013 р. представить мережа ресторанів швидкого харчування McDonalds, мультимедійна корпорація Netflix, один з найбільших в світі виробників настільних ігор Hasbro та нафтогазова компанія Halliburton.

Станом на 13:20 за київським часом 21 жовтня ф'ючерси на індекс Dow Jones ростуть на 9,00 пункту (+0,06%), на індекс S&P - підвищуються на 1,30 пункту (+0,07%), на індекс Nasdaq - ростуть на 6,50 пункту (+0,19%).