ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 21 серпня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 21 серпня 2013 р. очікується зниження провідних індексів услід за біржами Європи напередодні публікації протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. Публікація протоколів намічена на 21:00 за київським часом 21 серпня 2013 р., і трейдери поки не поспішають з інвестиціями. Згідно з оцінками експертів, активність на біржах буде зберігатися на невисокому рівні до моменту виходу документа FOMC.

Зокрема, інвесторів цікавить, як скоро ФРС почне згортати програму кількісного пом'якшення: поки обсяг викупу держпаперів знаходиться на колишньому рівні. Виходячи з попередніх заяв представників ФРС, трейдери очікують, що американський ЦБ приступить до скорочення програми з середини вересня 2013 р.

У плані макроекономічних новин трейдери відіграють дані Національної асоціації ріелторів США, яка повідомить про обсяг продажів будинків на вторинному ринку житла, і Міненергетики США щодо комерційних запасів нафти за черговий звітний тиждень.

Сезон корпоративної звітності практично підійшов до кінця. Серед нечисленних компаній, які оприлюднюють сьогодні фінансові результати, можна назвати виробника оргтехніки Hewlett-Packard, рітейлерів Target і Lowe's, а також американського авіаперевізника American Eagle.

Напередодні свій фінансовий звіт за II квартал 2013 р. оприлюднив рітейлер Home Depot. Результати компанії перевершили прогнози аналітиків. Крім того, рітейлер підвищив прогноз на весь 2013 р., що може позитивно позначитися на його акціях на відкритті торгів.

Станом на 14:25 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 42,00 пункту (-0,28%), на індекс S&P - опустилися на 5,40 пункту (-0,33%), на індекс Nasdaq - на 12,00 пункту (-0,39%).