ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 20 квітня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 20 квітня 2012 р. очікується зростання провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. На хід торгів може позитивно вплинути макроекономічна статистика з Європи. Раніше сьогодні були оприлюднені дані по індексу ділових настроїв у Німеччині, що розраховується дослідницьким інститутом Ifo. Даний показник в квітні 2012 р. виріс в порівнянні з попереднім місяцем і склав 109,9 пункту, тоді як аналітики прогнозували зниження з 109,8 до 109,5 пункту.

Крім того, на американські біржі можуть зробити вплив результати зустрічі міністрів фінансів країн - членів "великої двадцятки" (G20), де основним питанням стане збільшення кредитного потенціалу Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Корпоративні новини також продовжать подавати підтримку торгам. Так, очікується, що продовжать зростання котирування найбільшого в світі виробника програмного забезпечення Microsoft і виробника мікропроцесорів Advanced Micro Devices (AMD), що відзвітували напередодні, оскільки обидві компанії опублікували дані, що перевершили очікування аналітиків.

Сьогодні до початку торгів відзвітувала багатопрофільна компанія General Electric. Згідно з представленими компанією даними, її чистий прибуток за I квартал 2012 р. скоротилася на 12%, а виручка - на 8%. При цьому скорегований прибуток на акцію склав 0,34 дол., що виявилося вище за консенсус-прогноза аналітиків на рівні 0,33 дол./акція. Показники компанії по виручці також перевищили прогноз аналітиків.

Також фінансовий звіт опублікувала найбільша в світі сервісна компанії в області видобутку нафти і газу Schlumberger Ltd., що наростила за I квартал 2012 р. чистий прибуток на 38,7%, а виручку - на 21,7%.

Станом на 14:05 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 73,00 пункту (+0,57%), на індекс S&Р - на 7,20 пункту (+0,52%), на індекс Nasdaq - на 14,00 пункту (+0,52%).

Нагадаємо, фондові торги в США 19 квітня завершилися зниженням індексів.