ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 2 серпня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 2 серпня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів напередодні засідання Європейського центробанку (ЄЦБ), на яке інвестори покладають великі надії після заяв глави ЄЦБ Маріо Драгі про те, що банк прийме всі необхідні заходи для боротьби з невиправдано високою прибутковістю по держпаперах країн валютного блоку.

Напередодні Федеральна резервна система (ФРС) США розчарувала трейдерів, оскільки засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) не принесло бажаних оголошень про запуск нових заходів зі стимулювання економіки. При цьому ФРС зберегла ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних, як і прогнозувалося більшістю аналітиків.

Також перед відкриттям торгової сесії очікується публікація макроекономічної статистики, яка може вплинути на динаміку індексів. Так, будуть оприлюднені дані по кількості первинних вимог щодо виплати з безробіття за тиждень, який завершився 28 липня 2012 р., і обсягу промислових замовлень в США в червні ц.р.

Після завершення торгів фінансову звітність за перше півріччя і II квартал 2012 р. представить американська страхова компанія American International Group (AIG). Також на вартості акцій AIG може позначитися інформація про те, що компанія планує провести зворотний викуп частини своїх акцій у уряду США.

На тлі сприятливих корпоративних новин увагу інвесторів може привернути один зі світових лідерів у виробництві фотоелектричних сонячних модулів First Solar і виробник кави Green Mountain Coffee Roasters, чиї показники по прибутку за звітний період перевершили очікування ринку.

Станом на 14:20 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 47,00 пункту (+0,36%), на індекс S&Р - на 5,80 пункту (+0,49%), на індекс Nasdaq - на 12,50 пункту (+0,48%).

Нагадаємо, ринок акцій США 1 серпня закрився на червоній території.