ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 19 жовтня ц.р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 19 жовтня 2010 р. очікується зниження провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори, передає РБК. Вплив на настрій гравців продовжують надавати дані корпоративних звітів. Згідно зі статистикою, близько 83% компаній, що входять у розрахункову базу індексу S&P, відзвітували про показники, що перевершили очікування аналітиків. Однак якщо опубліковані до і під час торгової сесії напередодні фінансові результати могли стати приводом для оптимізму, то представлені на закритті торговельних майданчиків звіти розчарували інвесторів.
Так, після закриття торгів напередодні фінансові підсумки за III квартал 2010 р. підвів американський виробник International Business Machines Corp. (IBM). У III кварталі 2010 р. чистий прибуток IBM виріс на 12% і досяг 3,6 млрд дол, тоді як за аналогічний період роком раніше показник склав 3,2 млрд дол. Виручка компанії за липень-вересень 2010 р. сягнула 24,3 млрд дол., що на 3% більше, ніж роком раніше. Однак за звітний період на 7% знизилася кількість підписаних контрактів про надання послуг, а тому на торгах after hours котирування IBM опустилися у "червону зону".
Про підсумки 2009-2010 фінансового року прозвітував також виробник програмного забезпечення і персональних комп'ютерів Apple. Чистий прибуток компанії виріс на 70%, склавши 14,013 млрд дол., тоді як за підсумками попереднього фінансового року Apple отримала чистий прибуток у розмірі 8,235 млрд дол. Виручка компанії досягла позначки в 65,225 млрд дол. проти 42,905 млрд дол. роком раніше. Незважаючи на рекордні показники по виручці, інвестори після завершення торгів з більшою охотою розпродавали цінні папери Apple, оскільки представлений їй прогноз на поточний квартал виявився нижче прогнозів аналітиків і очікувань гравців.
Ймовірно, сьогоднішня торговельна сесія навряд чи складеться сприятливо для іншої високотехнологічної компанії - Microsoft. Сьогодні стало відомо про те, що головний розробник програмного забезпечення, якого колись вважали одним із соратників Білла Гейтса в створенні компанії, Рей Оззі покине свій керівний пост.
Напрямок руху біржових індикаторів можуть змінити ще тільки майбутні події.Так, свої фінансові звіти публікують сьогодні провідні представники американського банківського сектора - Bank of America і Goldman Sachs. Крім того, о 15:30 за київським часом Міністерство торгівлі США відзвітує про зміну обсягу будівництва нових будинків у вересні ц.р. Згідно з прогнозами експертів, показник складе 580 тис. одиниць.
Станом на 13:36 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 5,00 пункту (-0,05%), на індекс S & P - на 3,1 пункту (-0,26%), на індекс Nasdaq - на 21,25 пункту (-1,01%).