ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 19 серпня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 19 серпня 2013 р. очікується підвищення провідних індексів після найсильнішої за 14 місяців зниження Dow Jones Industrial Average, зафіксованого за підсумками торгової сесії 16 серпня ц.р. напередодні публікації протоколів засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. Публікація протоколів намічена на 21 серпня ц.р., і трейдери поки не поспішають з інвестиціями. Згідно з оцінками експертів, активність на біржах буде зберігатися на невисокому рівні до моменту виходу документа FOMC.

Зокрема, інвесторів цікавить, як скоро ФРС почне згортати програму кількісного пом'якшення: поки обсяг викупу держпаперів знаходиться на колишньому рівні. Виходячи з попередніх заяв представників ФРС, трейдери очікують, що американський ЦБ приступить до скорочення програми з середини вересня 2013 р.

У відсутність макроекономічної статистики інвесторів цікавитимуть нечисленні корпоративні новини і угоди з області злиття і поглинань. Шведська інжинірингова група Atlas Copco домовилася про купівлю британської промислово-технологічної компанії Edwards Group за 1,2 млрд дол, на тлі чого акції компаній, що торгуються на NYSE, можуть продемонструвати висхідну динаміку. На це вказує зростання котирувань Edwards Group на сьогоднішніх торгах у німецькому м. Франкфурті-на-Майні.

Зростанню котирувань золотодобувних компаній, включаючи Barrick Gold і Newmont Mining, може сприяти підвищення вартості золота, яке в Німеччині подорожчало на 1,4% - до рівня двомісячного максимуму в 19,61 дол.

Сезон корпоративної звітності підходить до кінця, однак інвесторів на цьому тижні ще буде чекати порція фінансових звітів. Зокрема, звіти за підсумками кварталу оприлюднять рітейлери JC Penney і Target, а також виробник оргтехніки Hewlett-Packard.

Станом на 14:57 мск котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 12,00 пункту (+0,08%), на індекс S&P - на 0,20 пункту (+0,01%), на індекс Nasdaq - на 5,25 пункту (+0,17%).