ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 18 жовтня очікується зниження більшості провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 18 жовтня очікується зниження більшості провідних індексів. Інвестори стримують активність напередодні публікації великої кількості корпоративних даних, а також новин з-за кордону.
Зокрема, о 14:00 за київським часом свій квартальний звіт опублікував найбільший у США фінансовий інститут Bank of America. За підсумками III кварталу 2011 р. чисті збитки банку в перерахунку на звичайну акцію склали 0,15 дол. проти 0,21 дол. роком раніше. Незважаючи на зниження збитків, результати розійшлися з думкою аналітиків, які прогнозували, що BofA отримає чистий прибуток на акцію у розмірі 0,2 дол./акція.
У фінансовому секторі інвесторів чекає звіт іншого великого американського банку - Goldman Sachs. Його звіт буде опублікований о 15:00 за київським часом. У числі інших компаній, чиї результати за III квартал будуть обнародувані сьогодні до відкриття торгів, - найбільший у світі виробник безалкогольних напоїв Coca Cola і Johnson & Johnson, що займається виробництвом товарів для здоров'я людини, лікарських засобів і медичного устаткування.
Після початку торгової сесії свій звіт опублікує провідний світовий розробник систем збору і обробки даних EMC, а після завершення торгів - компанії Intel, Apple і Yahoo!.
Крім того, негативно на настрої інвесторів позначається і інформація з Китаю. Раніше сьогодні Національне бюро статистики КНР повідомило, що зростання ВВП країни за підсумками III кварталу склало 9,1%. Показник виявився нижчим як даних за попередній квартал (9,5%), так і за прогнози аналітиків (9,2%). На цьому фоні китайські ринки акцій завершили торговий день різким зниженням: індексу Hang Seng впав на 4,23%, а індекс China Enterprise Index, в розрахункову базу якого входять найбільші компанії Китаю, - на 5,21%.
Станом на 14:15 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизився на 21,00 пункту (-0,19%), а на індекс S&Р - на 1,60 пункту (-0,13%). Тим часом котирування ф'ючерсів на індекс Nasdaq підвищилися на 11,25 пункту (+0,48%).