ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 15 листопада очікується підвищення індексів

На відкритті фондових торгів в США 15 листопада очікується чергове підвищення провідних індексів, приводом для чого всі так само залишаються коментарі Джанет Йеллен - головного кандидата на пост глави Федеральної резервної системи (ФРС) США. Напередодні вона дала зрозуміти, що вважає за краще збереження програми "кількісного пом'якшення" її згортання.

На думку Йеллен, рекомендованою на посаду нового глави Федрезерву самим президентом країни Бараком Обамою, економіка Штатів ще недостатньо зміцніла для скорочення стимулюючих заходів Йеллен може приступити до обов'язків глави Федрезерву вже в кінці січня 2014 року, змінивши на цій посаді Бена Бернанке.

Напередодні всі три провідні індекси США пішли в "зелене" поле, завершивши торгову сесію зростанням. Dow Jones Industrial Average і S&P 500 досягли нових рекордів, в той час як Nasdaq дещо відстав від "колег" під впливом звітності компанії Cisco, виручка якої не виправдала прогнозів.

Після публікації звіту котирування Cisco демонстрували серйозне зниження, однак напередодні майбутньої сесії скромно зросли на 0,6%.

Оптимізм американських інвесторів припав до смаку гравцям на біржах усього світу. Фондові торги в Японії завершилися значним зростанням Nikkei на 1,95%. Протягом сесії індекс подолав позначку 15000 - висоту, яку він не брав з кінця травня ц.р., чому крім заяви Дж.єллен сприяло і ослаблення ієни. Провідні азіатські ринки в цілому відзначилися підйомом: провідні індекси в Токіо, Гонконгу та Шанхаї додали близько 2%.

Очікується, що котирування однієї з найбільших нафтових компаній світу ExxonMobil злетять на тлі інформації про те, що інвестфонд Уоррена Баффета Berkshire Hathaway Inc. набуває 40 млн акцій компанії загальною вартістю 3,74 млрд дол. (за ціною паперів на закритті сесії від 14 листопада 2013 р.).

На тлі опублікованої інформації ринкова капіталізація ExxonMobil, яка виросла на 0,7% за підсумками попередніх торгів, в ході pre-market нинішнього дня збільшується на 1,8%. Акції класу B Berkshire Hathaway Inc. в ході продовженій сесії попереднього дня втратили в ціні 0,1%.

Станом на 16:42 мск 15 листопада ф'ючерси на індекс Dow Jones ростуть на 26,00 пункту (+0,16%), на індекс S&P - підвищуються на 3,70 пункту (+0,21%), на індекс Nasdaq - ростуть на 8,00 пункту (+0,23%).