ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 15 червня очікується пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 15 червня 2011 р. очікується зниження провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на біржові індикатори, які перемістилися на негативну територію напередодні публікації ряду важливих макроекономічних даних, передає РБК.
До початку торгової сесії Міністерство праці США відзвітує про динаміку споживчих цін у країні в травні 2011 р. (аналітики прогнозують зростання показника на рівні 0,1%). Крім того, пізніше з'являться дані з промвиробництва США також за травень (експерти очікують зростання промвиробництва на 0,2%) і притоку капіталу в США.
На публікацію статистичних даними перших традиційно відреагує банківський сектор з такими кредитними організаціями, як Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley і пр.
О 17:30 за Києвом Міністерство енергетики США відзвітує про комерційні запаси сирої нафти в країні за тиждень з 4 по 10 червня ц.р. Вихід цих даних може вплинути на котирування компаній нафтогазової сфери, зокрема на котирування ExxonMobil, Chevron і ConocoPhillips.
Відзначимо, що зовнішній фон торгів сьогодні, швидше, негативний.Торговельні майданчики Європи відкрилися пониженням провідних індексів на тлі боргової кризи в єврозоні та новин від агентства Moody's. Європейський ринок акцій відреагував зниженням на відсутність консенсусу між європейськими лідерами в питанні фінансування витрат, пов'язаних з виділенням нового кредиту Греції. Крім того, міжнародне рейтінгове агентство Moody's помістило рейтинги французьких банків в список на перегляд з можливістю зниження, що також негативно позначилося на активності інвесторів.
Станом на 14:30 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 63,00 пункту (-0,52%), на індекс S&P - на 5,80 пункту (-0,45%), на індекс Nasdaq - на 9,00 пункту (-0,40%).