ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 15 червня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 15 червня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів. Інвестори очікують публікації макроекономічної статистики, яка може надати подальший вплив на динаміку котирувань. Так, в 16:00 за київським часом Міністерство фінансів США опублікує дані за чистого припливу капіталу в США в квітні 2012 р. Пізніше Федеральна резервна система США оприлюднить статистику за обсягом промроизводства в США в травні ц.р., а Reuters і Мічиганський університет повідомлять про індекс споживчої довіри в червні ц.р. (аналітики очікують значення індексу на рівні 77,5 пункту).

Певний вплив на фондовий ринок можуть надати дії рейтингового агентства Moody's, яке знизило рейтинги 11 європейських банків. Цей крок змусив інвесторів знову заговорити про ескалацію боргової кризи в єврозоні.

В той же час, позитивно на динаміку котирувань на американських торгових майданчиках можуть вплинути новини про те, що Банк Англії активує програму надання ліквідності в фунтах стерлінгів. Мова йде про програму Extended Collateral Term Repo (ECTR), що передбачає надання ліквідності через операції РЕПО під заставу активів самого широкого класу.

Одночасно глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі повідомив, що регулятор готовий надати підтримку банківській системі зони євро при необхідності.

На цьому інформаційному тлі котирування банківського сектора США можуть піти в "плюс". Це стосується акцій Bank of America, Citigroup, J.P.Morgan Chase, Wells Fargo і пр.

На динаміку котирувань американського промислового конгломерату United Technologies можуть вплинути новини про те, що регулювальні органи КНР дали дозвіл на операцію з купівлі розробника систем і постачальника послуг для виробників авіаційної, космічної та військової техніки і авіакомпаній Goodrich Corp. за 16,5 млрд дол. за виконання низки умов. Зокрема, Goodrich доведеться продати частину своїх активів.

Тим часом американська преса повідомила про ще одну операцію: американська Microsoft Corp. домовилася про покупку розробника ПЗ для внутрішньокорпоративних соціальних мереж Yammer Inc. за 1,2 млрд дол. На думку експертів, покупка Yammer дозволить Microsoft додати соціальні функції в сімейство власних продуктів для корпоративних клієнтів.

Станом на 13:58 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 46,00 пункту (+0,36%), при цьому котирування ф'ючерсів на індекс S&P виросли на 2,40 пункту (+0,18%), на індекс Nasdaq - на 7,50 пункту (+0,30%).