ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 12 листопада очікується бічний рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 12 листопада знову очікується бічний рух індексів. Старт майбутньої торговельної сесії може бути навіть більш м'яким, ніж початок торгів напередодні. Ф'ючерси на Nasdaq і S&P пішли в "червону" зону в межах 0,25%, а на Dow, навпаки, опинилися в "зеленому полі, невпевнено піднявшись на 0,14%.

Незважаючи на очікувано скромний початок торгів, за цей рік провідні американські індекси продемонстрували досить вражаючу позитивну динаміку. Так, за поточний рік Dow Jones Industrial Average піднявся на 20,44%, Nasdaq Composite Index - на 29,82%, а індекс S&P 500 Index - на 24,24%.

Серйозним каталізатором для торгів залишається животрепетне питання про терміни згортання Федеральною резервною системою (ФРС) США програми "кількісного пом'якшення". До недавнього часу повільні темпи відновлення американської економіки гарантували, що ФРС США не наважиться найближчим часом робити кроки по скороченню стимулюючих заходів. Однак досить вражаючі макроекономічні дані по ринку праці країни, опубліковані минулого тижня, підігріли побоювання інвесторів щодо подальших кроків ФРС. Більшість з них тим не менш сподіваються, що ФРС США все-таки продовжить стимулювання до 2014 р.

Сьогоднішній день також не багатий на макроекономічні дані та фінансову звітність американських компаній. До офіційного відкриття торгової сесії результати своєї фінансової діяльності за квартал опублікував провайдер супутникового телебачення DISH Network. Результати фіндіяльності компанії за III квартал перевершили прогнози. Виручка за підсумками кварталу, що завершився 30 вересня, склав 3,6 млрд дол., чистий прибуток досягла 315 млн дол. проти чистого збитку в розмірі 158 млн дол. роком раніше. Котирування DISH Network закрили попередню сесію зниженням на 1,6%, проте на відкритті торгів можуть продемонструвати упевнене зростання на тлі сприятливої звітності.

Сьогодні також заплановані звіти будівельної компанії D.R. Horton і американської енергетичної NRG Energy. Аналітики очікують, що прибуток на акцію D.R. Horton складе 0,40 дол. проти 0,30 дол., отриманих компанією за IV фінансовий квартал 2012р. Для NRG Energy аналітики за підсумками III кварталу прогнозують прибуток у розмірі 0,83 дол./акція, що відчутно вище показника 0,27 за аналогічний період роком раніше.

Станом на 15:43 мск 12 листопада ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 22,00 пункту (+0,14%), на індекс S&P знижуються на 3,40 пункту (-0,19%), а на індекс Nasdaq - на 7,75 пункту (-0,23%).