ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 12 червня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 12 червня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів на тлі припущень про те, що американський Центробанк може вдатися до заходів стимулювання економіки країни. Раніше президент Федерального резервного банку Чикаго Чарльз Еванс в інтерв'ю американській пресі зізнався, що готовий підтримати низку кроків, спрямованих на стимулювання економічного зростання. Зокрема, він натякнув, що Федеральній резервній системі (ФРС) США слід було б продовжити так звану програму Twist, яка закінчується в червні 2012 р.

Нагадаємо, 21 вересня 2011 р. регулятор оголосив, що до кінця червня 2012 р. придбає казначейські цінні папери з терміном погашення від 6 до 30 років на загальну суму в 400 млрд дол. і реалізує еквівалентний об'єм казначейських цінних паперів зі строком погашення до трьох років.

На тлі цих новин підвищенням котирувань може відзначитися фінансовий сектор США з такими кредитними організаціями, як Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Morgan Stanley і пр.

На динаміку котирувань NetJets (надає літаки в лізинг), що належить структурі Уоррена Баффета Berkshire Hathaway Inc., може вплинути інформація про те, що компанія придбає до 425 нових авіалайнерів у канадської Bombardier Inc і американської Cessna в рамках угоди на 9,6 млрд дол.

Зростанням котирувань можуть відкритися торги для американського виробника телекомунікаційного обладнання Juniper, що раніше оголосив про плани реалізації програми зворотного викупу акцій на 1 млрд дол.

Станом на 14:20 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones зріс на 76,00 пункту (+0,62%), на індекс S&P - на 7,00 пункту (+0,54%), на індекс Nasdaq - на 14,50 пункту (+0,58%).

Нагадаємо, фондові торги в Європі 12 червня 2012 р. відкрилися незначним підвищенням провідних індексів.