ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 11 вересня очікується зниження більшості індексів

На відкритті фондових торгів в США 11 вересня 2013 р. очікується зниження більшості індексів, що викликано охолодженням на біржах після значного ралі, коли провідні американські індекси піднялися в середньому в межах 2,5-3% протягом останніх п'яти торгових днів.

Крім того, увага інвесторів прикута як до перспектив вирішення сирійського конфлікту, так і запланованого на наступному тижні засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США, яке може внести ясність у питання щодо строків згортання програми "кількісного пом'якшення", довгий час служила надійним інструментом стимулювання американської економіки.

Також гравці продовжують стежити за міжнародно-політичною ситуацією навколо Сирії, де перспектива нанесення удару по військам Президента країни Башара Асада дещо віддалилася, давши надію на те, що військового втручання з боку Заходу і зовсім вдасться уникнути. Зараз пропозицію Росії про видачу владою Сирії всієї хімзброї, що знаходиться в країні, під контроль світової громадськості активно розглядається і в тій чи іншій мірі влаштовує всі сторони конфлікту.

Крім того, інвестори чекають публікації нових макроекономічних даних. Так, в 17:00 за київським часом Міністерство торгівлі США повідомить останні дані щодо запасів вироблених товарів, комплектуючих і напівфабрикатів на складах в США в липні 2013 р. Аналітики чекають підвищення показника на 0,3% в місячному численні.

Сьогоднішній день небагатий на корпоративні новини. Після закриття торгів результати своєї детальності за квартал опублікує рітейлер men's Wearhouse. Аналітики очікують зниження прибутків компанії. Котирування виробника чоловічого одягу напередодні звітності завершили попередню торговельну сесію підвищенням на 0,6%.

Станом на 14:10 за київським часом ф'ючерси на індекс Dow Johnes підвищилися на 15,00 пункту (+0,10%), на індекс S&P - опустилися на 1,10 пункту (-0,07%), а на індекс Nasdaq - на 7,25 пункту (-0,23%).