ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 11 листопада очікується бічний рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 11 листопада 2013 р. очікується бічний рух індексів. Як стверджують фахівці, нинішня торгова тиждень відкриється досить прохолодним стартом не тільки через державного свята США, що відзначається сьогодні, але і в зв'язку з деякими перегрівом ринку тижнем раніше.

Торгова сесія в минулу п'ятницю, 8 листопада, завершилася впевненим зростанням всіх трьох провідних індексів, у зв'язку з тим, що інвестори з оптимізмом поставилися до результатів публікації макроекономічних даних із США. Індекси закрили сесію, в середньому піднявшись на 1,3%, після того як Міністерство праці США повідомило, що число нових робочих місць в економіці країни (за винятком сільського господарства) склало в жовтні 2013 р. 204 тис. місць проти очікуваних 120 тис., а у вересні було переглянуте у бік відчутного підвищення.

Інвестори постаралися сфокусуватися на позитивній стороні публікації, яка свідчила про оздоровлення американської економіки. Тим не менш гравців не залишає думка про те, що зайво позитивна статистика може чинити тиск на Федеральну резервну систему (ФРС) США, підштовхнувши її до більш швидкого, ніж очікувалося, скорочення програми "кількісного пом'якшення".

Помірність прийдешньої сесії також пояснюється тим, що громадяни США щорічно 11 листопада відзначають День ветеранів. Свято приурочене до подій 11 листопада 1918 р., коли підписання Першого Комп'єнського перемир'я офіційно поклало край Першій світовій війні. Хоча формально біржі і працюють у звичайному режимі, банки будуть закриті. У святковий день не заплановані публікації макроекономічного характеру, а також фінансові звіти американських компаній.

Фондові торги в США відкриються на досить помірному загальному тлі. Сесії в Європі відкрилися 11 листопада бічним рухом індексів, де більшість з них виявилося в "червоній" зоні. Індекс Nikkei - ключовий індикатор Токійської фондової біржі - навпаки, виріс за підсумками торгової сесії 11 листопада на 1,3%.

Станом на 15:43 мск 11 листопада ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 17,00 пункту, індекс S&P - на 1,10 пункту, а індекс Nasdaq - знижуються на 7,5 пункту.