ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 10 вересня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 10 вересня 2013 р. очікується підвищення провідних індексів, основним приводом для чого стали новини з сектора високих технологій. Інвестори з нетерпінням чекають майбутнього заходу високотехнологічної компанії Apple, яка готується представити широкій публіці нову модель популярного смартфона iPhone. За чутками, нові iPhone будуть виконані в різних кольорах і стануть дешевшими для виробництва. На цьому тлі котирування Apple в ході pre-market торгів піднялися на 0,5%.

Побоювання інвесторів щодо ситуації навколо Сирії відійшли на другий план на тлі розрядки міжнародно-політичної напруженості та можливого невійськового вирішення ситуації. Нагадаємо, що трохи раніше держсекретар США Джон Керрі висловив припущення, що, якщо уряд Башара Асада погодиться передати всю наявне в країні хімічну зброю під міжнародний контроль, з'явиться шанс уникнути військового втручання з боку західних країн. Поки політики обговорюють всі "за" і "проти", інвестори, обнадієні віддаленням перспективи військового конфлікту, схильні обирати більш сміливі тактики.

На котирування одежного рітейлера Urban Outfitters мала негативний вплив його звітність, опублікована раніше. Рітейлер повідомив про незначне зростання зіставних продажів в III кварталі, в результаті котирування Urban Outfitters в ході продовженої сесії знизилися більш ніж на 7,7%.

Загальний фон сприяє зростанню котирувань. Так, попередня торгова сесія в США завершилася зростанням всіх трьох провідних індексів, причому Dow Jones додав більше 140 пунктів. Торгова сесія в Європі також стартувала в "зеленій" зоні на тлі макроекономічних даних з Китаю і ослаблення міжнародної напруженості. Фондові торги в Японії завершилися підвищенням провідного індексу Nikkei на 1,54%, приводом для чого, в першу чергу, стало затвердження Токіо в якості столиці літньої Олімпіади-2020.

Станом на 14:41 за київським часом ф'ючерси на індекс Dow Johnes підвищилися на 76,00 пункту (+0,51%), на індекс S&P - піднялися на 8,20 пункту (+0,49%), а на індекс Nasdaq - на 19,50 пункту (+0,62%).