ua en ru

На відкритті фондових торгів 18 грудня в США очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів 18 грудня в США очікується підвищення провідних індексів. Інвестори застигли у очікуванні підсумків засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи США.

Результати засідання будуть озвучені в 14:00 (21:00 за київським часом). Слідом за цим призначено виступ глави ФРС США Бена Бернанке.

Інвестори розділилися в думках: одні схиляються до того, що скорочення програми "кількісного пом'якшення" відбудеться вже в 2013 р., інші ж розраховують, що ФРС зробить цей крок не раніше наступного року. Ряд аналітиків прогнозують 50-відсоткову ймовірність прийняття будь-якого з двох рішень. Тим часом, як повідомляє CNN, головний економіст брокерської компанії FxPro Саймон Сміт бачить 40-процентнную ймовірність того, що ФРС оприлюднить рішення про урізання стимулюючих заходів за підсумками поточного засідання.

Поки американський ФРС продовжує щомісяця купувати на вторинному ринку казначейські облігації та іпотечні цінні папери на суму 85 млрд дол. Згідно з деякими прогнозами, у разі прийняття рішення про урізання програми обсяги щомісячної покупки можуть бути скорочені на суму від 5 до 15 млрд дол.

На фронті корпоративних новин результати своєї фінансової детальності опублікують компанії, в числі яких FedEx, надає поштові, кур'єрські та інші послуги логістики по всьому світу, і американська корпорація, виробник харчових продуктів General Mills. Ці компанії опублікують результати своєї діяльності за квартал ще до офіційного відкриття торгової сесії. Вже після закінчення торгів відзвітує американський розробник програмного забезпечення - компанія Oracle.

Напередодні публікації звітності котирування FedEx завершили попередні торги зниженням на 0,5%, папери General Mills втратили в ціні 0,7%, а котирування Oracle за підсумками попередньої сесії піднялися на 0,3%.

В полі макроекономічних новин інвестори сьогодні очікують публікації останніх даних по виданим у листопаді дозволами на будівництво в США, а також числа нових будинків. Аналітики прогнозують, що кількість нових будинків в листопаді складе 950 тис.

Станом на 13:26 за київським часом 18 грудня ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 47 пунктів (+0,30%), на індекс S&P ростуть на 6,0 пункту (+0,34%), на індекс Nasdaq піднімаються на 11,25 пункту (+0,33%).