ua en ru

На Одеському НПЗ почалися пусконалагоджувальні роботи для відновлення виробництва продукції

На Одеському нафтопереробному заводі почалися пусконалагоджувальні роботи для відновлення виробництва продукції. Про це повідомляє прес-служба ВЕТЭК.

Згідно з повідомленням, у першу чергу з простою буде виведена установка АВТ (первинна переробка¬а яка є основною ланкою технологічного ланцюжка підприємства. Найближчим часом на НПЗ будуть проведені роботи по перевірці та налагодженні роботи всіх виробничих установоко автоматизованих систем управління та протиаварійного захисту.

Старт пусконалагоджувальних робіт відбувся у присутності міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, голови Одеської обласної державної адміністрації Едуарда Матвійчука, голови ради директорів групи ВЕТЭК Сергія Курченко, виконавчого директора ВЕТЭК Олександра Каплана і віце-президента щодо постачання та продажу ВАТ "Лукойл" Валерія Суботіна.

"ВЕТЭК - молода компанія, для нас проект з відновлення виробництва на Одеському НПЗ дуже відповідальний. Ми прикладемо всі зусилля для успіху підприємства, цим займуться найбільш професійні люди в нашій команді. Ми націлені зробити підприємство економічно ефективним і конкурентоспроможним, - сказав Курченко. - Відродження вітчизняної нафтопереробки означає зміцнення енергетичної безпеки, створення нових робочих місць, зростання податкових надходжень у бюджети всіх рівнів. Власне виробництво - інструмент боротьби з фальсифікатом на ринку. Споживачі в Україні будуть купувати гарне паливо за доступними, економічно обґрунтованими цінами".

Нагадаємо, на початку березня 2013 р. ВЕТЭК і "Лукойл" підписали угоду про купівлю-продаж ПАТ Лукойл - Одеський НПЗЗ. У результаті угоди ВЕТЭК придбає 99,69 акцій НПЗ. Очікуєтьсят що угода буде закрита до 1 червня 2013 р. після виконання сторонами низки попередніх умов.

Східно-Європейська паливно-енергетична компанія (ВЕТЭК) об'єднує енергетичні активи підприємця Сергія Курченко. Сьогодні в неї входять структури, які здійснюють реалізацію скрапленого газу, нафтопродуктів, природного газу, мережі АЗС та АГНКС і інші профільні активи в Україні та низці інших країн.

Читайте також: Виконавчим директором ВЕТЭК призначений Олександр Каплан.