ua en ru

На Nemiroff не пускають законного гендиректора, - співвласник

На завод компанії Nemiroff в Немирові Вінницької області не пускають законного генерального директора. Про це на прес-конференції заявив засновник і співвласник компанії Nemiroff Яків Грибов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бійці охоронної фірми "Град" не пускають законного генерального директора на завод. Більш того, у нас є відомості про перебування на території автоматичної зброї. Бойової, а не травматичної"​​, - повідомив Грибов.

Координатор із зовнішніх зв'язків Антикорупційного комітету України Володимир Кочетков у свою чергу заявив, що в Немирівському районі довгий час заблокована робота реєстраційної служби України.

"Ми керувалися виключно завданням відновлення діяльності реєстратора в Немирівському районі. Нами було проведено ряд зустрічей. Насамперед, у реєстраційній службі України для того, щоб зрозуміти, чому реєстратор не діє протягом тривалого періоду: на кілька років реєстратор у Немирівському районі виявився заблокованим. Але жодна справа Nemiroff не проходила й фактично місцеві підприємці не мали можливості проводити будь-які юридичні дії зі своєю компанією. Ця ситуація є найбільш кричущою у Немирівському районі. Прецеденти, звичайно, існують і в інших районах і скрізь використовується одна і та ж формула, коли під виглядом процесів, які є, начебто, просто адміністративним порушенням, вишиковується довга схема, коли блокується діяльність того чи іншого підприємства і без розробки всього ланцюжка подій та залучення представників інших державних відомств неможливо скласти повну картину", - повідомив Кочетков.

На Nemiroff не пускають законного гендиректора, - співвласник

Як повідомив Грибов, компанія Nemiroff вже звернулася до Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції та МВС із заявою про порушення законодавства та інтелектуальної власності на бренд Nemiroff з боку екс-менеджменту сім'ї Глусь, яка, за його словами, незаконно утримує контроль над підприємством.

"Компанія "Nemiroff Holdings Limited" протягом трьох років намагається в рамках правового поля побороти рейдерське захоплення двох підприємств: ДП "Українська Водочна Компанія "Nemiroff" і ДП "Алко Інвест Україна", в яких компанія "Nemiroff Holdings Limited" є єдиним 100% власником і засновником. Нам належать усі права на торговельні марки, рецептури, форми пляшок, пробок, всього що пов'язано з брендом Nemiroff. Ми їх створили, це наші діти, яких ми насилу ростили більше п'ятнадцяти років", - зазначив Грибов.