ua en ru

На модернізацію системи водопостачання Києва необхідно 8 млрд грн інвестицій, - Мазурчак

На модернізацію системи водопостачання та водовідведення Києва необхідно залучити близько 8 млрд грн інвестицій. Про це на першому київському інвестиційному форумі заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про інвестиційний проект модернізації та водопостачання і водовідведення в місті Києві, то ми оцінюємо необхідні інвестиції в розмірі майже 8 млрд грн", - сказав Мазурчак.

Він зазначив, що на сьогоднішній день "Київводоканал" прокачує близько 1 млн куб м води на добу, яка береться з Дніпровської, Деснянської станції водопостачання, а також артезіанських свердловин. Крім того, в Києві працює 185 бюветних комплекси, які дозволяють забезпечувати киян водою. Протяжність водопровідних мереж столиці, за словами Мазурчака, складає більше 4 тис. км, а каналізаційних понад 2,5 тис. км "Це величезний об'єкт ("Київводоканал"), який потребує сьогодні і реформування і реконструкції".

Мазурчак, також висловив упевненість, що оскільки вартість водопровідної води в Києві сьогодні лише на 60% покриває витрати на її виробництво, інвестування в дану сферу може бути виправдане за умови, що буде вирішено питання економії електроенергії.