ua en ru

На місці падіння в море аеробуса AirAsia знайдений 10-метровий об'єкт

На місці падіння в море аеробуса AirAsia знайдений 10-метровий об'єкт Джерело фото:Reuters

На місці падіння літака А320 в Яванському морі виявлений п'ятий об'єкт довжиною до 10 метрів. Його знайшли з допомогою сонара, як і попередні чотири фрагменти, заявив в неділю, керівник індонезійської пошуково-рятувальної служби Бамбанг Сулистьо, передає The Wall Street Journal.

За його словами, чотири об'єкти були знайдені в суботу, 3 січня, і лежать близько один від одного на морському дні. Водолази поки ще не добралися до цих фрагментів.

Вранці в неділю було знайдено тіло ще одного загиблого. За даними Сулистьо, вже виявлено 31 загиблий з 162 чоловік, що знаходилися на борту.

Недільну пошукову операцію з участю водолазів знову довелося призупинити через погіршення погодних умов і помутніння води.

Нагадаємо, напередодні головною причиною катастрофи літака AirAsia була названа погана погода.

Літак Airbus А320, на борту якого перебували 162 людини (155 пасажирів і сім членів екіпажу), зазнав аварії 28 грудня над Яванською морем. По ходу польоту 28 грудня літаку довелося міняти курс з-за поганих погодних умов. 30 грудня рятувальники виявили тіла і рятувальні жилети в районі пошукової операції, а 31 грудня - корпус літака.