ua en ru

На Майдані 20 лютого людей розстрілювали снайпери спецпідрозділів "Омега", "Сокіл" та "Альфа", - Москаль

На Майдані 20 лютого людей розстрілювали снайпери спецпідрозділів "Омега", "Сокіл" та "Альфа".

На Майдані 20 лютого людей розстрілювали снайпери спецпідрозділів "Омега", "Сокіл" та "Альфа". Про це сьогодні РБК-Україна заявив голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів під час подій, пов'язаних з масовими акціями протесту, що відбувалися в Україні з 21 листопада 2013 р., народний депутат з фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль.

"Частина пар снайперів була "Альфи", частина по нашій інформації, була "Сокола" і частина була "Омега", - сказав Москаль.

Водночас він додав, що більшість тілесних ушкоджень, від яких було вбито понад 60 учасників масових акцій протесту загинули від куль з автоматів Калашникова.

Москаль також додав, що працівники спецпідрозділу МВС "Беркут" стріляли не зі своєї зброї, а зі зброї, яку за наказом колишнього голови МВС Віталія Захарченка, їм видав департамент матеріально-технічного забезпечення.

"По нашій інформації, зброя видавалася. Просто підходили як в 1941 р., коли німці наступали на Москву, приходили і просто отримували зброю. Севастопольський "Беркут" не здав зброю і поїхав з нею додому", - сказав Москаль.