ua en ru

На Луганській ТЕС йде підготовка до пуску блоку №9, щоб забезпечити енергопостачання області

На Луганській ТЕС йде підготовка до пуску блоку №9, щоб забезпечити енергопостачання області Джерело фото:twitter.com/Anna Skolbushevska

На Луганської теплоелектростанції йде підготовка до пуску блоку №9, щоб відновити енергопостачання області, знеструмленій після обстрілу бойовиків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК на Facebook.

"Йде підготовка до пуску енергоблока № 9, щоб забезпечити енергопостачання в Луганській області", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що постраждалих на ТЕС в результаті обстрілу, а також загорянь не було. Повністю станція не відключалася, так як весь час в роботі був енергоблок № 10.

"В даний час обстріл триває", - сказали в ДТЕК.

Нагадаємо, сьогодні, 23 січня, о 13:00 в результаті обстрілу території Луганської ТЕС м. Щастя був пошкоджений трансформатор енергоблоку № 13. Губернатор Луганської області Геннадій Москаль повідомив, що територія Луганської області, підконтрольна Україні, повністю знеструмлена.

Зазначимо, Луганська ТЕС - єдина можливість для жителів півночі Луганської області отримувати електроенергію і для жителів міста Щастя отримувати тепло. Через пошкодження ліній електропередачі Луганська ТЕС від'єднана від Об'єднаної енергосистеми України. З 22 високовольтних ліній електропередачі, за яким станція повинна видавати потужність, вціліли лише 2.

Луганська ТЕС піддаються обстрілу бойовиків, починаючи з вересня 2014 р.