ua en ru

На пільговому оподаткуванні після прийняття Податкового кодексу залишиться 1 млн 700 тис. малих самозайнятих підприємств, - М.Бродський

На пільговому оподаткуванні після прийняття Податкового кодексу залишиться 1 млн 700 тис. малих самозайнятих підприємств. Про це заявив на прес-конференції голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, предає кореспондент РБК-Україна.

"Ми порахували з 2 млн самозайнятих малих підприємств, залишиться тільки 1 млн 700 тис., а 300 тис. змушені будуть перейти на загальну форму оподаткування", - сказав М.Бродський.

За його словами, комітет виконав лише 20% дерегулювання. "Я від себе обіцяю, бо я відповідальний від уряду за це, що ми пройшли лише 20% з цього дерегулювання і за декілька місяців я обіцяю знизити на 90% (всі платежі), які незаконно збирали з наших громадян", - сказав він.

Відповідаючи на питання, що очікує Україну в разі непідписання Президентом Податкового кодексу, він відповів: "Із 10 країн, що голосують у МВФ за надання нам кредиту, зараз в семи з них, підвищили пенсійний вік, в 9 з них підняли податки, громадяни цих країн є донорами МВФ. Ці гроші приходять з МВФ до нас, дотуючи те, що ми не платимо податки. Я думаю, що нам просто більше не дадуть ці гроші і існує великий ризик банкрутства держави взагалі".