ua en ru

На "Краснодонвугіллі" знайшли компроміс, - лідер профспілки гірників

Лідер профспілки гірників України підтвердив домовленості між керівництвом і співробітниками ПАТ "Краснодонвугілля". Про це повідомляє Конфедерація незалежних профспілок України.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив: "Найголовніше, що до врегулювання конфлікту докладали зусилля, як шахтарі, так і керівництво "Метінвесту". Сторони прийшли до угоди, що буде підвищена заробітна плата, а також створено комісію з напрацювання і прийняття нового колективного договору.

Він зазначив, що вже сьогодні вирішено низку питань, які на перший погляд є другорядними, але для шахтарів, вони є головними, оскільки безпосередньо впливають на взаємовідносини та формування морально-психологічного клімату в колективі.

"Важливо й інше. Гірники не дозволили розіграти "шахтарську карту", не піддалися екстремістським настроям під час конфлікту, як і спробам ззовні використовувати шахтарів, як гарматне м'ясо", - наголосив Волинець.

Нагадаємо, раніше прес-служба ПАТ "Краснодонвугілля" розповсюдила інформацію, що станом на 27 квітня всі структурні підрозділи підприємства працюють у штатному режимі. Ситуація стабілізувалася. У повному обсязі роботи йдуть у всіх очисних вибоях і на поверхні. За минулу добу краснодонська гірники видобули 11 тис. т вугілля.