ua en ru

На казначейських рахунках України є 9 млрд грн. і 2 млрд дол. для виконання зовнішніх зобов’язань, - Шлапак

На казначейських рахунках України є 9 млрд грн. і 2 млрд дол. для виконання зовнішніх зобов'язань.

На казначейських рахунках України є 9 млрд грн. і 2 млрд дол. для виконання зовнішніх зобов'язань. Про це сьогодні під час виступу на Львівському фінансовому форумі міністр фінансів Олександр Шлапак, передає прес-служба Мінфіну.

"Разом із фондом (МВФ) ми дійшли висновку, що в України немає потреби на сьогодні говорити про реструктуризацію державного боргу. Зараз у нас на рахунках близько до 9 млрд грн і близько 2 млрд дол., що дозволяє впевнено дивитися в майбутнє", - запевнив Шлапак. - Якщо ситуація різко погіршиться, будемо обговорювати, що робити далі. Я впевнений, що за умови стабілізації ситуації навіть на теперішньому рівні економіки Україна виконає всі зобов'язання".

При цьому він подякував Міжнародному валютному фонду за гнучкий підхід до ситуації в Україні.

"Разом з МВФ ми дійсно постійно оцінюємо макроекономічну ситуацію в державі. І я хочу подякувати фонду, який досить гнучко підходить до того, що зараз діється у нас в Україні. Він не займає, як це було раніше, надзвичайно консервативну позицію і готовий разом з нами розглядати всі ризики, які сьогодні стоять перед Україною", - пояснив Шлапак.

Нагадаємо, за даними Нацбанку України, валовий зовнішній борг України на кінець першого півріччя 2014 р. становив 136,8 млрд дол., скоротившись порівняно з початком року на 5,3 млрд дол.