ua en ru

На кордоні України з Польщею відкрито новий міжнародний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув"

Сьогодні на кордоні України та Польщі запрацював новий міжнародний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув".

Сьогодні на кордоні України та Польщі запрацював новий міжнародний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

Пункт пропуску розташований на українсько-польській ділянці державного кордону на території Польщі поблизу населеного пункту Угринів Сокальського району Львівської області. Під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році він функціонував протягом 6 тижнів.

"Зараз у відкритому пункті пропуску облаштовані і готові до використання 14 смуг руху (проект розрахований на 18 смуг), з яких по 7 смуг на в'їзд і виїзд з України. Для легкових автомобілів будуть діяти по 4 смуги в кожному напрямку, для автобусів по 1 смузі, а для автомобілів до 3,5 тонн по 2. У стані будівництва перебувають по 2 смуги в кожному напрямку для вантажних автомобілів TIR)", - йдеться в повідомленні.

Проектна пропускна здатність цього об'єкта становить до 4 тисяч транспортних засобів і 12 тис. чоловік на добу. Особливість пункту пропуску полягає в тому, що українські і польські контролюючі органи здійснюватимуть у ньому спільний контроль.