ua en ru

На кордоні з Росією затримано луганського сепаратиста, - Держприкордонслужба

На кордоні з Росією затримано луганського сепаратиста, - Держприкордонслужба

27 січня прикордонники затримали жителя Слов'яносербська, який підозрюється в екстремістській діяльності. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

"На кордоні з Росією прикордонники затримали українця, який можливо причетний до діяльності незаконних збройних формувань. Він намагався покинути Україну через пункт пропуску"Мілове", що в Луганській області. Інформація про чоловіка поступила оперативним шляхом. Зараз житель Слов'яносербська переданий співробітникам міліції для встановлення всіх обставин ", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Крім того, в повідомленні зазначено, що два громадянина РФ виявили бажання отримати статус біженця в Україні. Вони заявили, що покинули Росію через політичні репресії.

Також прикордонники повідомляють, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною. Протягом останньої доби обстрілів їх позицій з боку проросійських бойовиків не було.

Крім того, Держприкордонслужба відзвітувала про отримання гуманітарного вантажу зі Словаччини. У пункті пропуску "Ужгород" прийнято 6 вантажних автомобілів з медичними препаратами, перев'язувальними матеріалами, військовим взуттям, предметами побуту і обмундируванням загальною вагою понад 36 тонн. Вантаж призначений для Міноборони та Держприкордонслужби.

Нагадаємо, в ніч на 28 січня в Одесі були затримані передбачувані терористи з Придністров'я. Їх підозрюють у причетності до терактів на території України.