ua en ru

На кордоні з РФ жоден українець не висловив бажання отримати статус біженця в Росії, - Держприкордонслужба України

На кордоні з Російською Федерацією жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії.

На кордоні з Російською Федерацією жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії. Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

"Зате російські засоби масової інформації поширюють повідомлення про тисячі біженців з південно-східної України, яких прийняла Ростовська область за минулу добу і кількість яких зростає з кожним днем. Вони посилаються на інформацію, поширену уповноваженим з прав дітей при Президентові Російської Федерації Павлом Астаховим", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі також відзначили, що за минулу добу кордон з Росією на виїзд з України перетнуло 11417 громадян України.
"Для прикладу, 2 червня ця цифра сягала 11151 громадян України, а напередодні вихідних - 30 травня - 15380 українців. Майже така ж кількість громадян України щодня перетинають українсько-російський кордон на в'їзд в Україну", - повідомили в прес-службі.

У Держприкордонслужбі також спростували інформацію, поширену Павлом Астаховим кілька днів тому про нібито затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією і про те, що діти були змушені покидати Україну пішки. Однак тоді, як повідомляється, співробітники Держприкордонслужби не затримували на кордоні жодного транспортного засобу, який перевозив дітей, у тому числі і дітей-біженців, до Росії.