ua en ru

На фінансові махінації "Вісті Мас-Медіа" вийшли, розслідуючи схеми Курченка, - Міндоходів

На фінансові махінації "Вісті Мас-Медіа" вийшли, розслідуючи схеми Курченка.

На фінансові махінації "Вісті Мас-Медіа" вийшли, розслідуючи схеми Курченка. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник Міністра доходів і зборів України Володимир Хоменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не одноразово казав, що ми працюємо по банках, які працювали в схемах Курченка: це "Брокбізнесбанк", де заарештовано 600 млн коштів і також "Реалбанк". Коли відпрацьовували "Реалбанк" в Сімферополі вийшли на ТОВ "Торггазстрим ЛТД", яке перерахувало 93,6 млн грн фінансової допомоги на адресу НПП "Ледіс", зареєстрованого в Сумах, яке за минулий рік звітувало прочерками. Визначено, що це підприємство з ознаками фіктивності. Перший директор, який допитаний нами взагалі про це нічого не знає, другий в бігах, йому сказали втікати. Цих 93,6 млн грн, як фінансова допомога направлено в адресу "Вісті Мас-Медіа", яке видає газету "Весті", зареєстровану в ДПІ Шевченківського району м. Києва", - сказав Хоменко.

За його словами ніяких політичних замовлень податкова міліція не виконує.

"Ніяких політичних ані інших замовлень податкова міліція не виконує і не буде виконувати. Наше завдання боротьба з тіньової економікою", - додав він.

Він заперечив, що обшук в офісі "Вісті Мас-Медіа" пов'язаний із підготовкою матеріалу про вибори.

"Йдеться про кошти кримінального походження і про те, що відбувалося їхнє відмивання", - пояснив він.

В березні Верховна Рада прийняла постанову про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ під час передвиборної кампанії в 2014 р, заборонивши Податковій проводити перевірки ЗМІ.