ua en ru

На Євромайдану працює міжнародний намет для комунікації з іноземними громадянами

У Києві на Майдані Незалежності навпроти Головпоштамту вже шість днів працює спеціальний міжнародний намет для надання допомоги іноземцям, які прибули на Євромайдан. Про це повідомляє прес-служба Громадського сектору Євромайдану.

У наметі працюють волонтери, які на різних мовах можуть пояснити прибулим ситуацію в Україні та цінності, за які стоять люди, а також організовувати екскурсію Майданом.

Також організатори міжнародного намету хотіли показати участь іноземців у цій революції і на карті позначають, з яких країн вже були гості на Євромайдані. Як зазначають організатори, сотні іноземців вже висловили свою підтримку, а десятки стали безпосередньо частиною Майдану - готували їжу, будували барикади, чергували вночі на охорону і т.п.

Міжнародний намет - це частина більшої міжнародної кампанії, організованої громадським сектором Євромайдану. Мета кампанії - привернути міжнародне співтовариство до активніших дій, щоб допомогти українцям. У рамках кампанії вже прикрашали головну ялинку Майдану прапорами країн світу, а також відбулася хода до представництвам Європейського союзу із закликом відкрити двері українцям.

Сам тент було організовано Маркіяном Мацехом за підтримки громадського сектору Євромайдану та ініціативи "Не злий Майдан".