ua en ru

На енергоблоці №2 Южно-Української АЕС з 13 червня розпочнуться ремонтні роботи тривалістю 70 діб

Енергоблок № 2 Южно-Української АЕС 13 червня 2013 р. з 0:00 заплановано вивести в середній планово-попереджувальний ремонт тривалістю 70 діб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (Міненерговугілля).

У число регламентних процесів входять випробування систем захисту від перевищення тиску в другому контурі з виходом чистого водяної пари в атмосферу. Дані операції будуть супроводжуватися шумовим ефектом.

Зазначені випробування - керований технологічний процес, передбачений умовами нормальної експлуатації станції. Вони виконуються при кожному зупині та виведенні блоку в попереджувальний ремонт, а також у ході підготовки до включення його в мережу.

Южно-Українська АЕС - розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області та є відокремленим підрозділом ДП НАЕК "Енергоатом". Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу. До складу Південно-Української АЕС три атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт.

Читайте також: Проектний термін експлуатації енергоблоку №2 Южно-Української АЕС завершиться в травні 2015 р., - "Енергоатом"