ua en ru

На екс-ректора Податкової академії Мельника не вдягли електронний браслет через відсутність такого приладу, - адвокат

На колишнього ректора Податкової академії,екс-депутата Петра Мельника, який перебуває під домашнім арештом за підозрою у хабарництві, мають вдягти електронний браслет, проте не зробили цього через відсутність даного браслету. Про це радіо "Свобода"заявив адвокат екс-ректора Олексій Назаренко.

Як повідомив адвокат, Мельник уже три дні перебуває вдома, але електронний браслет на нього досі не вдягли.

"Тому що їх не було в наявності. Процедура ще не відпрацьована, немає електронних засобів контролю", - заявив Назаренко.

За його словами, міліції біля будинку Мельника також не помітно. Чи надінуть 7 серпня на Мельника електронний браслет стеження - адвокат достеменно не знає.

"Я чув про середу, - зауважує Назаренко. - Але ви ж самі розумієте - планують на середу, а це може статися в п'ятницю".

Нагадаємо, згідно із рішенням суду, Петро Мельник може перебувати в себе вдома в Ірпені, під Києвом, а також відвідувати деякі медичні заклади у столиці. На нього має бути вдягнений електронний браслет.

Це має стати першим таким випадком в Україні після ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу. У міліції Київської області достеменно не знають, чи вдягнуть на ректора браслет, адже відповідне рішення ухвалюють не вони. Але правоохоронці запевняють, що можуть це зробити і забезпечити належне стеження за особою, взятою під домашній арешт.