ua en ru

На Донбасі тривають конфлікти між бойовиками і козаками, - ІС

На Донбасі тривають конфлікти між бойовиками і козаками, - ІС Джерело фото:15minut.org
На Донбасі тривають конфлікти між угрупованнями бойовиків і козаками.

На Донбасі тривають конфлікти між угрупованнями бойовиків і козаками. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп з "Народного фронту" Дмитро Тимчук в Facebook.

"В Донецьк прибуло близько 60 російських "козаків" з півдня Луганської області. "Козаки" заявили, що готові брати участь в "підтриманні порядку" в місті, проте відмовляються йти "на передову". У зв'язку з цим виник конфлікт між "козаками" та керівництвом "ДНР", - йдеться в повідомленні.

За даними ІС, за минулу добу бойовики здійснили близько 40 обстрілів. Зокрема, 17 - в Луганському напрямку, 15 - в Донецькому; 5 - в Дебальцевському; 3 - в Маріупольському; 1 - в н. п. Гранітне.

"В районі н. п. Авдіївка та Опитне українська артилерія завдала ряд превентивних ударів по рубежів зосередження російсько-терористичних військ, які готувалися до атаки. Під удари потрапили терористичні групи «ДНР» і тільки що прибулі в якості "поповнення" підрозділи російських військовослужбовців. Трупи і поранених були евакуйовані противником в центр Донецька через Куйбишевський район міста", - написав Тимчук.

Також він повідомив, що з позицій північний схід Макіївки бойовики завдали удару з РСЗВ по східних окраїн Горлівки, яка також контролюється російсько-терористичними військами. "За нашими даними, мова йде не про збройної провокації, а про помилки артилеристів бойовиків, що мають вкрай низький рівень підготовки", - пояснив Тимчук.

Крім того, Тимчук заявив, що в район Стаханова Луганської області прибув спецпідрозділ "Вимпел" ФСБ РФ, раніше діюче на півдні області. Повідомляється, що під час подій в Антрациті та Красному Лучі з козаками кілька бійців "Вимпел" були поранені.

"Відзначається інтерес начальника головного управління розвідки "ДНР" Петровського С. М. до майна машинобудівного заводу ВАТ "Точмаш" в Донецьку. Керівництво підприємства попереджено про "закриття" заводу та підготовці до вивезення обладнання", - розповіли керівник групи ІС.

Нагадаємо, раніше в РНБО повідомили, що в результаті зіткнень між бойовиками ЛНР і козаками в Антрациті загинули 18 терористів.