ua en ru

На Донбасі звільнено 4 з 8 захоплених представників ОБСЄ

На Донбасі звільнено 4 з 8 захоплених моніторингової місії спостерігачів в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

На Донбасі звільнено 4 з 8 захоплених моніторингової місії спостерігачів в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Чотири члена донецької команди моніторингової місії ОБСЄ в Україні, які зниклі безвісти наприкінці травня, були звільнені вчора пізно ввечері після 32 днів в неволі", - наголошується у повідомленні.

Головний офіс місії в Києві був поінформований про їх звільнення пізно ввечері в четвер.

Звільнені спостерігачі, як наголошується, цілі та неушкоджені.

При цьому луганська команда представників місії ОБСЄ з 4 чоловік досі не звільнена.

Спостерігачі ОБСЄ залишаються і продовжують працювати в Донецькій і Луганській областях. Водночас в командах відбулися зміни з урахуванням ситуації в регіоні. "Кількість спостерігачів у цих двох регіонах була тимчасово знижена через високу напруженість ситуації", - наголошується у повідомленні.

Голова ОБСЄ, Президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер подякував за підтримку у звільненні чотирьох спостерігачів ОБСЄ і закликав звільнити інших чотирьох затриманих.

Нагадаємо, ввечері 18 червня моніторингова місія в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі встановила контакт з вісьмома представниками місії, які числилися зниклими безвісті на Донбасі. ОБСЄ встановила, що представники місії знаходяться в полоні.

4 представники місії ОБСЄ зникли в Донецькій області 26 травня 2014 р., ще 4 представники місії ОБСЄ пропали в Луганській області 29 травня 2014 р.

Служба безпеки України заявила, що 4 представників ОБСЄ в Луганській області викрали російські козаки.