ua en ru

На Донбасі активізувалися нелегальні постачання важкого озброєння, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом зазначив, що останнім часом значно активізувалося нелегальне надходження важкого озброєння і військової техніки на територію Луганської та Донецької областей.

Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом зазначив, що останнім часом значно активізувалося нелегальне надходження важкого озброєння і військової техніки на територію Луганської та Донецької областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля для врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, Президент України зазначив, що останнім часом значно активізувалося нелегальне надходження важкого озброєння і військової техніки на територію Луганської і Донецької областей і, що це призводить до подальшої ескалації конфлікту", - йдеться в повідомленні.

При цьому Порошенко зазначив, що безпека мирного населення є абсолютним пріоритетом в ході ведення антитерористичної операції. Він запевнив, що саме мирний план - це єдиний спосіб встановити мир на Донбасі і стабільність в Україні.

Крім того, в ході розмови Байден і Порошенко домовилися координувати подальші дії на міжнародній арені.