ua en ru

На Донбасі 5 тис. кадрових російських військових та 15 тис. найманців і диверсантів, - радник Гелетея

Радник міністра оборони України Олександр Данилюк стверджує, що на території Донбасу станом на 18 вересня перебуває близько 5 тис. кадрових російських військових та понад 15 тис. найманців і диверсантів.

Радник міністра оборони України Олександр Данилюк стверджує, що на території Донбасу станом на 18 вересня перебуває близько 5 тис. кадрових російських військових та понад 15 тис. найманців і диверсантів. Про це Данилюк написав у своєму Facebook, коментуючи ухвалення рішення про особливий статус Донбасу.

"Ми не контролюємо цю територію, там досі близько 5 тисяч кадрових російських військових + понад 15 тисяч найманців і диверсантів. Вони не збираються здаватися, більш того, вони озброюються, проводять примусову мобілізацію і готуються до наступу", - написав Данилюк.

Крім того, за його даними, на кордоні з Україною знаходяться 50 тисяч російських військових.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. Верховна Рада прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, захоплених проросійськими сепаратистами. Мова йде в першу чергу про Донецьку і Луганську. Цим законом, зокрема, у зазначених районах на 7 грудня 2014 р. призначені місцеві вибори.