ua en ru

На Донбасі 25% соняшнику знаходиться на території ЛНР, 30% - ДНР, - Noble

На Донбасі близько 25% полів соняшнику знаходиться на території, підконтрольній так званої "Луганської народної республіки", 30% - "Донецької народної республіки".

На Донбасі близько 25% полів соняшнику знаходиться на території, підконтрольній так званої "Луганської народної республіки", 30% - "Донецької народної республіки". Про це в ході прес-конференції заявив Володимир Осадчук, генеральний директор українського підрозділу одного з найбільших світових трейдерів сільгоспсировини Noble - Noble Resources Ukraine, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими оцінками, в Луганській області десь 25% соняшнику знаходиться на території ЛНР, у Донецькій області - близько 30%... У загальній кількості, ми вважаємо, що до півмільйона тонн соняшнику знаходиться на тій території", - заявив Осадчук.

Він також розповів, що бойовики соняшник з Луганської області вивозять в Ростовську область.

Крім того, за словами Осадчука, бойовики вимагають від українських компаній надати їм весь баланс зернових в регіоні.

"Ми отримуємо листи від так званого міністерства ДНР про те, що вони хочуть побачити весь баланс - де, скільки і якого зерна знаходиться, і якщо ці баланси не буде надано, то вони будуть змушені націоналізувати це зерно", - заявив Осадчук.

Нагадаємо, виробництво зерна і зернобобових культур в Україні на 1 вересня 2014 р., за даними Держстату, склала 36 млн 260,7 тис. т, що на 12,3% більше показників аналогічного періоду 2013 р. При цьому виробництво насіння соняшнику в липні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 3,9% і склало 1 млн 151,8 тис. т.