ua en ru

На Донбас доставлять посилену гуманітарну допомогу від штабу Ахметова

На Донбас доставлять посилену гуманітарну допомогу від штабу Ахметова

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова анонсує доставку посилених продуктових наборів на Донбас. Про це повідомили в інформаційному центрі гуманітарного штабу.

Повідомляється, що тепер до складу пакету, крім борошна, цукру, круп, консервів, олії, печива та інших продуктів, додатково входять дві банки тушонки, дві упаковки макаронів, банка консервованої кукурудзи. Протягом тижня в Донецьк доставлять 3650 т продуктів.

"Рінат Ахметов поставив завдання - надати максимальну допомогу тим мешканцям Донецької та Луганської областей, які опинилися в біді. З грудня штаб розширює асортимент і кількість продуктів: тепер набір важить не 10, а 13 кг і містить висококалорійні продукти. Сьогодні з Дніпропетровська до Донецька вирушили перші машини з новим складом. До 3 грудня 194 автомобіля доставлять гуманітарний вантаж на "Донбас Арену", де волонтери стадіону ФК "Шахтар" розфасують його в 243 тис. пакетів", - зазначив волонтер гуманітарного штабу Ахметова Максим Ровінський.

Відзначається, що посилений набір видаватимуть щомісячно соціально незахищеним категоріям населення, яким призначається допомога штабу. Першими оновлені продуктові набори отримають жителі Донецька, Харцизька, Ясинуватої, Єнакієве. Також з першої декади грудня допомогу зможуть отримувати мешканці Макіївки у палаці спорту "Дружба" (Донецьк). Інформація про категорії, яким призначена допомога, а також про порядок видачі для жителів Макіївки буде опублікована в п'ятницю, 28 листопада, на сайті фонду.

Нагадаємо, Рінат Ахметов доручив своєму штабу до кінця року доставити другий мільйон продуктових наборів мирного населення Донецької і Луганської областей. Згідно з даними Гуманітарної карти Донбасу, 35% населення регіону потребують продуктах харчування.