ua en ru

На Дніпрі до 2012 р. буде відновлено роботу пасажирських причалів та пристаней,- Укрморрічфлот

У Києві, Каневі, Черкасах, Кременчуці, Дніпропетровську, Запоріжжі та Херсоні до 2012 р. буде відновлено роботу пасажирських причалів та пристаней. Контроль за відновленням роботи буде здійснюватись Держслужбою морського та річкового транспорту (Укрморрічфлотом). Про це повідомила пресова служба Міністерства інфраструктури.

Крім того, на час проведення Євро-2012 заплановано запровадити знижки на послуги, що їх надають у річкових портах, для пасажирських круїзних суден. У рамках підготовки головної водної артерії України - Дніпра - до Євро-2012, заплановано також скасувати одноразові тимчасові дозволи для іноземних суден, що дасть туристам змогу безперешкодно допливати річкою до самої столиці.

Слід зазначити, що разом з цим Укрморрічфлот ініціює та буде сприяти будівництву баз-стоянок маломірних суден і яхт, а також продовжить відновлення гідротехнічних споруд з метою підвищення їхньої пропускної спроможності.

Для забезпечення безпеки судноплавства особлива увага приділятиметься розвиткові навігації. Буде впроваджено нові засоби зв'язку, супутникової навігації, та проведено повну інформатизацію судноплавства внутрішніми водними шляхами. До робіт з підготовки Дніпра буде залучено фахівців державних підприємств «Укрводшлях», «Адміністрація річкових портів», «Дельта-лоцман», Держгідрографія та Регістр судноплавства.

«Після проведення чемпіонату ми продовжимо розвиток інфраструктури на внутрішніх водних шляхах для забезпечення безпеки торговельного судноплавства, а також розвитку туристичного бізнесу, водного спорту й відпочинку»,- наголосив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.