ua en ru

На ЧС-2014 у Бразилії пресі порадили не чинити опір при пограбуванні

Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS) порадила журналістам, які вирушають на Чемпіонат світу з футболу у Бразилії, не пручатися в разі пограбування.

Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS) порадила журналістам, які вирушають на Чемпіонат світу з футболу у Бразилії, не пручатися в разі пограбування. Про це йдеться у спеціальній пам'ятці з інструкціями для представників ЗМІ, які відправляються на мундіаль, розміщеній на офіційному сайті організації.

У повідомленні AIPS йдеться про те, як потрібно поводитися у форс-мажорних ситуаціях, які можуть виникнути у Бразилії.

Так, журналістам рекомендується при першій вимозі віддати грабіжникам потрібне майно, а при можливості взагалі не носити із собою цінних речей, які можуть привернути увагу злочинців.

Крім того, представникам мас-медіа рекомендується зберігати граничну концентрацію на вулиці, бути обережними при використанні банкоматів (не користуватися ними в аеропортах, щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картами), не носити із собою оригінал паспорта, не зловживати алкоголем (особливо вночі) і намагатися триматися ближче до великих і жвавих вулицях.

AIPS закликає особливо побоюватися кишенькових злодіїв у громадському транспорті та, при можливості, пересуватися містами на таксі. Щоб уникнути інтернет-шахрайства, рекомендується акуратно користуватися мережами Wi-Fi та остерігатися крадіжок навіть на стадіонах, оскільки у злочинців можуть бути акредитації.

На закінчення асоціація спортивної преси звернула увагу журналістів на те, що у Бразилії зараз зима, а значить, темнішає рано і дуже швидко, тому рекомендується мати із собою теплий одяг.