ua en ru

На Бортницькій станції аерації сьогодні ввели в експлуатацію аеротенк № 9

На Бортницькій станції аерації сьогодні, 23 липня 2014 р., після планової реконструкції було введено в експлуатацію аеротенк № 9 другої черги очисних споруд.

На Бортницькій станції аерації сьогодні, 23 липня 2014 р., після планової реконструкції було введено в експлуатацію аеротенк № 9 другої черги очисних споруд. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на ПАТ "АК "Київводоканал".

Як повідомляється, ремонтні роботи передбачали заміну зношеної системи аерації та тривали три тижні.

"Згідно із технологією для забезпечення необхідної якості очищення стоків заміну зазначеного обладнання необхідно проводити кожні 6-7 років. Проте, у зв'язку з тривалим недофінансуванням товариства через економічно необґрунтований тариф, такі роботи відбувалися тільки у випадку крайньої необхідності. Так, за останні 10 років система аерації була замінена лише на дев'яти аеротенках, які більше не здатні були забезпечувати якісну очистку стоків", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, проведення подібних ремонтних робіт потребують всі аеротенки першої черги очисних споруд, але, з огляду на позитивну динаміку впровадження проекту реконструкції БСА, що передбачає ліквідацію блоку № 1, було вирішено зосередитися на аеротенках другої черги, зокрема, № 6 та № 7.