ua en ru

На 59 окрузі зафіксовані фальсифікації з явкою

На деяких ділянках 59 виборчого округу (Донецька обл.) зафіксовані спроби сфальсифікувати явку виборців. Про це повідомили в штабі кандидата в народні депутати Сергія Сажка.

На деяких ділянках 59 виборчого округу (Донецька обл.) зафіксовані спроби сфальсифікувати явку виборців. Про це повідомили в штабі кандидата в народні депутати Сергія Сажка.

За даними штабістів, за кілька годин до закриття виборчих дільниць у сільській місцевості (Новоселківський район) явка збільшилася практично в три рази. Станом на 16.00 на ділянці №140116 в голосуванні взяли участь 81 осіб. А на 20.00 стало вже 262 людини. На дільниці № 140115 на 16.00 проголосувало 115 осіб, на 20.00 - нібито 378. На дільниці № 140122, на 16.00 - 217 осіб, на 20.00 - 576. Для будь-якого регіону такий штучний ріст явки дозволяє зробити припущення про цілеспрямовану фальсифікації. Тут же ще є й особливості Новоселковскогой району - сільської місцевості, де голосування проходить зазвичай в першій половині дня.

«Аналогічна ситуація спостерігається ще на декількох ділянках. Відповідний акт буде переданий в Окружну виборчу комісію. Комісія повинна винести рішення - чи вважаються результати голосування на дільниці легітимними», - прокоментували ситуацію в штабі Сергія Сажко.

Нагадаємо, сьогодні цілий день на 59 окрузі фіксується велика кількість порушень. Зокрема, бійці батальйону "Дніпро-1" систематично дестабілізують вибори на 59-тій дільниці в Донецькій області. Сьогодні кілька озброєних людей з погрозами увірвалися в приміщення окружкому.

Напередодні виборів у місті Курахове (Донецька обл.), на території 59 одномандатного виборчого округу, озброєні люди захопили і утримували Ігоря Г. - керівника групи агітаторів по Великоновосілківського району за кандидата в депутати Сергія Сажко. Тільки після втручання представників штабу Сажко його відпустили.

По 59 округу балотується маловідомий в регіоні бойовий командир «Дніпра» Валентин Манько, а також чинний мер Курахово Сергій Сажко (самовисуванець). Згідно з даними Інституту досліджень інституту регіонального розвитку України, серед кандидатів по мажоритарному округу мер Курахово Сергій Сажко є абсолютним лідером (40,9%). За Валентина Манько за попередніми опитуваннями були готові проголосувати 0,5% виборців.