ua en ru

На 59 окрузі переміг мер Курахово Сергій Сажко, - дані паралельного підрахунку

На 59 окрузі (Донецька обл.) з відривом у 3357 голосів переміг самовисуванець, мер Курахово Сергій Сажко. Такі результати паралельного підрахунку голосів, який проводили спостерігачі.

На 59 окрузі (Донецька обл.) з відривом у 3357 голосів переміг самовисуванець, мер Курахово Сергій Сажко. Такі результати паралельного підрахунку голосів, який проводили спостерігачі.

На поточний момент штаб Сажко розпорядженні всі копіями протоколів з мокрими печатками, за винятком однієї ділянки №141178, який не може істотно вплинути на загальний результат виборів (явка там склала 235 осіб). Сергій Сажко за підсумками голосування набрав 9438 голосів, його основний конкурент, командир «Правого сектора» і батальйону «Дніпро-1» Валентин Манько займає друге місце з 6081 голосом.

«Ми отримали більшість голосів виборців, незважаючи на застосовувані проти нас брудні технології і абсолютно неприпустимі методи конкурентної боротьби. Люди, які працювали на виборах - агітатори, спостерігачі, члени комісій, знаходяться під колосальним тиском, в тому числі і озброєним. Ми дякуємо всім виборців, хто прийшов і проголосував, підтримав нас», - відзначили в штабі Сажко.

«Наш кандидат, як і показувала соціологія, йде з великим відривом. І це справедлива оцінка, яку дали люди нашому земляку Сергію Сажко. Все це складний час він забезпечував життєдіяльність жителів прифронтового регіону та біженців: підвезення води, продуктів, опалення», - підкреслили в штабі Сергія Сажко.

Оскільки в ході виборів з боку опонентів спостерігачі зафіксували численні порушення, в штабі кандидата побоюються, що при передачі в ЦВК дані протоколів можуть бути перекручені. Тому звернулися до Президента і главі ЦВК з проханням взяти цю ситуацію під особистий контроль.

Глава ЦВК Михайло Охендовський вчора прокоментував ситуацію з впливом добровольчих батальйонів на виборчий процес на 59 окрузі. «Частково були спроби деяких озброєних осіб вплинути на роботу окремих виборчих комісій. За допомогою своєчасного втручання працівників органів внутрішніх справ та співробітників СБУ ситуація була повернута в законне русло», - сказав він.

Нагадаємо, на 59 виборчому окрузі (Донецька обл.), який знаходиться в 20 км від зони бойових дій, озброєні люди, близькі до основного опонентові Манько, незаконно утримували агітаторів Сажко, погрожували і забороняли вести агітацію за нього. В день виборів спостерігачами також був зафіксований ряд порушень на окрузі: розсилки анонімних смс з інформацією про те, що Сажко нібито зняв свою кандидатуру, незаконне видалення спостерігачів, вкидання бюлетенів. Усі факти порушень зафіксовані і передані до відповідних органів.